בפרק השני ביוגה סוטרה של פטנג'לי, סדהנה פאדה, הכותב מתאר בתחילת הפרק מהי קרייא יוגה. זהו תרגול המורכב משלושה חלקים: טפס, סיגוף, או יצירת חום מטהר בגוף, סוואדהיאיה – לימוד עצמי, שינון וחזרה על טקסטים ומנטרות שבדרך כלל מובנות בתוך הטקסטים ואישוורה-פראנידהנה – התמסרות לאלוהות. זו לאו דווקא אלוהות בדמות מסוימת או הקשורה בדת כלשהי, אלא אפשר לומר שזו הכרה בכוח עליון או בכך שלחיים יש את המחזוריות והתנועה שלהם והם אינם בשליטתנו.

בקונדליני יוגה  (כפי שלימד יוגי בהג'אן) אנחנו מתרגלים סטים של תרגילים הנקראים קריות. משמעות המילה קרייא בסנסקריט היא פעולה.
הקרייא מורכבת מתרגילים שונים שיכולים להיות לפעמים אסאנות קלאסיות ו/או תרגילים אחרים, אולם מכילה בתוכה את כל המרכיבים כפי שמציע פטנג'לי. כל התרגילים המשולבים בקריה מסודרים בסדר מסוים אשר מביא איתו בניה אנרגטית המכוונת לעבודה של איזון וריפוי של אזור מסוים. זה יכול להיות מקום פיזי, איברים פיזיים, או לאזורים אנרגטיים שונים. התרגילים של הקריה משלבים גם תרגולי נשימה שונים, מנטרות, מודרות, בהנדות ועוד טכניקות יוגיות שונות.  הקריות מיועדות תמיד להנעה אנרגטית ולהעלאת מודעות, כמו גם כאמור ליצירת טפס לניקוי וטיהור הגוף הפיזי וגם התודעה רך מדיטציה ומנטרות. הזמנים שלהן משתנים וחלקן מאוד קצרות ואחרות ארוכות ומורכבות יותר.

קרייא קצרה שאפשר לתרגל בכל יום אפילו רק לשלוש דקות (או יותר) נקראת סאט קרייא Sat Kriya. תוכלו למצוא בקישור עוד הנחיות לתרגול https://kundaliniyoga.co.il/?p=601

בכל שיעור של קונדליני יוגה מתרגלים קריות ומדיטציות שונות. בקורס המורים והמורות מעמיקים בלימוד של הקריות על מנת להבין  יותר לעומק כיצד הן עובדות והמורכבות העמוקה יותר שלהן.